Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az élet nagy kérdései közé is tartozhatna, hogy egy tank méretű SUV miért is lehet jó hátsó ajtók nélküli kupé verzióban. Mindenesetre a választ egy angol tuning cég már hamarosan szolgáltatja az érdeklődők számára. Annyi biztos, hogy nem mutat rosszul.

A konverziót a „Merdad” fedőnévre keresztelt kompánia tudhatja magáénak, mely egyébként tulajdonosáról kapta a nevét, aki nem kisebb arccal dolgozott együtt a múltban, mint a mindenki által jól ismert Porsche specialista, Uwe Gemballa (R.I.P.).

Az átépítés mind a jelenlegi, mind a korábbi kiadású Cayenne-hez elérhető, a hátsó ajtók eltűntetése, valamint az egyedi légterelő szett mellett pedig egy nempuha motorikus tuning is belefért a csomagba. Merdadék a 4.8 literes, V8-as turbós erőforrást vették kezelésbe, a gyári 500 lovat pedig 550 és 750 paci között húzzák fel, a leendő tulajdonos vérmérséklete szerint. A legerősebb verzió a mérvadó 100 km/órás sprintet mindössze 4.4 másodperc alatt teszi majd meg.

A komplett pakk egyébként kétajtósítás nélkül is megrendelhető, abban a formában persze sokkal kisebbet üt. A technikai részletekről november 4-7 között, az idei MPH Motor Show keretei között rántják majd le a leplet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!